Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

Son güncellenme: 14 Mayıs 2020

CreWars (“biz”, “bizim”, “tarafımız”) gizliliğinizi koruma ve buna saygı duymaya kendini adamış bir kuruluştur.

Bu gizlilik politikası (“Politika”) www.crewars.com adresine erişim sağladığınız ve ziyaret ettiğiniz zamanlarda ya da uygulamamızı (“Ürün”) kullandığınızda elde ettiğimiz ve kullandığımız kişisel bilgilerinizin türlerini ve bu verileri nasıl kullandığımızı ortaya koymaktadır.

  1. Giriş

Bu Politika, yukarıda tanımlanan tarafımıza ait Ürün’ü kullandığınızda edindiğimiz kişisel bilgilerin nasıl toplandığı, işlendiği ve kullanıldığını açıklamaktadır.

Tarafımıza herhangi bir kişisel veri sağladığınızda, bu veriyi kullanma şeklimiz açısından size karşı yasal sorumluluklarımız bulunmaktadır.

Bu Politika, Hizmet Şartlarımızın ve Çerez Politikamızın tamamlayıcısı niteliğinde olup bunları geçersiz kılmaz ya da bunların yerine geçmez. Ürün’ümüzü ziyaret ederek ya da kullanarak, bu Politika’da ortaya konulmuş ve bu Politika’daki sınırlar dahilinde gerçekleştirilecek olan uygulamaları kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuatın izin verdiği ölçüde kabul etmiş sayılırsınız.

Herhangi bir sebeple mevcut Politika’mızın şartlarını kabul etmemeniz halinde lütfen Ürün’ümüzü kullanmayı bırakınız.

Faaliyetlerimizdeki ya da yasalardaki değişiklikleri yansıtması açısından bu Politika’yı tadil etme ya da değiştirme hakkını saklı tutarız. CreWars, bu değişikliklerin önemli olduğu durumlarda ilgili ürünlerin kullanıcılarını durumdan haberdar etmek ve bilgilendirmek için gerekli çabayı gösterir. Ancak, ürünlerin kullanımından önce her defa bu Politika’yı kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Referans kolaylığı sağlaması açısından Politika’nın son güncelleme tarihi, Politika’nın üst kısmında belirtilmiştir.

Lütfen tarafımıza ait olan ürünlerin 7 yaş altındaki çocukların (“Çocuk”, “Çocuklar”) kullanıma yönelik olmadığını ve çocuklar hakkında kasten bilgi toplamadığımızı unutmayınız. Çocuğunuz hakkında kişisel veriler topladığımızı düşünüyorsanız, support@crewars.com adresi yoluyla bize ulaşabilir ve çocuğunuz hakkındaki veri işleme faaliyetlerinin durdurulmasını talep edebilirsiniz.

  1. Kişisel Veri nedir ve biz neyi topluyoruz?

Kişisel veri nedir?

Bu Politika’da “kişisel veri” ifadesi; adınız, doğum tarihiniz, irtibat bilgileriniz ve hatta IP adresiniz gibi sizi tanımlamaya yardımcı olan hakkınızdaki bilgileri işaret etmektedir.

Ürünlerimizi kullanırken tarafınızdan topladığımız bilgiler

İsteğe Bağlı Veri Temini

Tarafımıza isteğinize bağlı olarak; örneğin kişisel verilerinizi yüklemek ya da yollamak için Ürün’ü kullanarak (internet sitemizde bir form doldurarak, Ürün’ümüzün profil sayfasında kişisel verilerinizi vererek, destek ekibimizle iletişime geçerek, yayınlarımızdan ya da bültenlerimizden birine abone olarak ya da hakkınızda gönüllü olarak bilgi verdiğiniz herhangi bir eylem yoluyla), posta, telefon, e-posta ya da SMS yoluyla tarafımızla iletişime geçerek, Ürün hakkında sorun bildiriminde bulunarak kişisel verilerinizi sunduğunuzda; bize sunmuş olduğunuz kişisel verileri toplayabilir, saklayabilir ve kullanabiliriz. Sizden topladığımız bu kişisel veriler isim, adres, e-posta adresi ve telefon numaranızı içerebilir.

Otomatik Veri Toplama

Buna ek olarak, tarafımıza ait Ürün’ü ziyaret ettiğinizde/kullanıma aldığınızda, çerez gibi teknolojilerin kullanımı yoluyla hakkınızdaki kişisel verileri toplayabiliriz. Aşağıda toplayabileceğimiz veri örneklerini göstermekteyiz:

  • Cihazınız, tarayıcınız ya da işletim sisteminiz hakkındaki bilgiler;
  • IP adresiniz ve Ürün’e erişim sağlamak için kullandığınız ağ hakkındaki bilgiler;
  • Ürün’de tıkladığınız bağlantılar ve görüntülediğiniz sayfalar hakkında bilgiler;
  • Ürün’de bulunan belirli sayfaları ziyaret süreniz;
  • Skorlar, ilerleme ve sıralama gibi Ürün’ü kullanma şekliniz hakkındaki bilgiler;
  • Yaptığınız satın alımların detayları ve bu işlemlerin değeri de dahil olmak üzere Ürün vasıtasıyla yaptığınız satım alımlar hakkındaki bilgiler;
  • Ürün vasıtasıyla iletişim kurduğunuz (örn.; Arkadaş listeniz) diğer kullanıcılar ve bu kişilerle kurduğunuz iletişim hakkındaki detaylar;
  • Görüntülediğiniz ya da araştırdığınız konu;
  • Sayfa yanıt süreleri;
  • İndirme hataları ve/veya hatalı bağlantıların kayıtları;
  • Sayfa etkileşim bilgileri (kaydırma, tıklama ve fare üzeri hareketlerinizin detayları gibi) sayfa etkileşim bilgileri;
  • Sayfadan çıkmak için kullanılan yöntemler;
  • Ürün’e yönelik, Ürün yoluyla veyahut Ürün’den birörnek Kaynak Konumlandırıcıları (URL) tıklama davranışları (zaman ve tarih de dahil olmak üzere).

Yukarıda ifade edilen bilgileri muhtelif sebeplerden ötürü kullanmaktayız. Bu verileri öncelikle Ürün’ümüzün düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak ve Ürün’ümüzden eksiksiz bir şekilde faydalanmanızı sağlamak için kullanmaktayız. Buna ek olarak, bu verileri Ürün’ümüzdeki çevrimiçi trafiği ve kullanıcı katılımını görüntülemek için kullanmaktayız. Bahsi geçen işleme amaçlarına ilişkin veri işleme faaliyetleri, kullanıcıların temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, CreWars’un meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olmasına dayanmaktadır.

Ayrıca yukarıda ifade edilen verileri size çeşitli hizmetleri sunabilmek için kullanmaktayız. Bu hizmetlerin arasında destek taleplerinize yanıt verebilmek, skorların kayıtlarının tutulması gibi oyun içi işlevlere erişim sağlamak, oyun içi satın alım yapabilmenizi sağlamak ve Ürün’ümüzde arkadaşlarınızla iletişim ve bağlantı kurmanızı sağlamak da bulunmaktadır.

Ürün’ümüz, (Facebook, Instagram ve Twitter gibi) sosyal medya platformlarına bağlanmanızı sağlayan çeşitli işlevsellikler içermektedir. Bu işlevi kullanmayı seçmeniz durumunda bu bağlantıların gerçekleşmesini sağlamak ve gerçekleştirdiğiniz bağlantıların kayıtlarını düzgün bir biçimde tutabilmek için tarafınızdan çeşitli verileri topluyor olacağız.

Üçüncü Taraf Kaynakları

Ürün’ümüz, sizlere reklamlar sunan çeşitli özellikler barındırmaktadır. Bu reklamların mümkün olduğunca ilgili olmalarını sağlamak için (tüm ürün kullanıcılarına aynı materyali göstermekten ziyade) hedef reklamları size yönlendirebilmek adına siz ve ilgi alanlarınız hakkında detaylar toplayan ve kullanan üçüncü taraf reklam ağları kullanmaktayız.

Bu hizmetleri kullandığımız durumlarda sizlere hakkınızdaki verilerin bu ağlara sunulmak amacıyla iletilmesini ve toplanmasını engelleme imkanı sunacağız. Bu tür bir ret reklamları görmenizi engellemez ancak size gösterilen reklamların ilgililik düzeyini azaltabilir.

Kullandığımız reklam ortakları hakkındaki detaylara ulaşmak için lütfen hizmet sağlayıcılarımızın isimlerinin ve detaylarının mevcut olduğu aşağıdaki bölüme bakınız.

  1. Kişisel verilerinizi nasıl ve neden kullanıyoruz/paylaşıyoruz

Kişisel verilerinizin paylaşılması

Kişisel verilerinizi bize nasıl ve neden sağladığınıza bağlı olarak bu verileri aşağıdaki şekillerde paylaşabilmekteyiz:

  • Üçüncü taraf eklentilerinin görsel barındırma hizmeti (bkz: Hizmet Sağlayıcıları) gibi işlevler sunduğu durumlar gibi çeşitli hizmetler ve/veya ürün özellikleri sağlamak için alt sözleşme yaptığımız seçili üçüncü taraflar ile;
  • Yukarıda bahsedildiği gibi ürünlerin geliştirilmesi ve optimizasyonu gibi konularda tarafımıza destekte bulunan analitik ve arama motoru sağlayıcıları ile.

Üçüncü bir taraf ile üstlendiğimiz belirli bir faaliyet ile ilgili olmadığı veya bize bu tür bir kullanım için onay vermiş olmadığınız müddetçe üçüncü tarafların sizler ile doğrudan pazarlama amaçları ile iletişim kurmasını sağlamak adına kişisel verilerinizi bu üçüncü taraflar ile paylaşmayız.

Hizmet Sağlayıcılar

Hizmet sağlayıcılarımız tarafımıza çeşitli idari, istatistiksel ve teknik hizmetler sağlamaktadır. Hizmet sağlayıcılarımıza sadece talep ettiğimiz hizmetlerin yerine getirilmesi için ihtiyaç duydukları asgari miktardaki kişisel verileri sağlarız ve bu verileri korumalarını ve başka amaçlar için kullanmamalarını şart koşarız. Aşağıda ana hizmet sağlayıcılarımızın listesini görebilirsiniz:

  • AdMost (AdMost Mediation Ltd.)
  • OneSignal (Lilomi, Inc.)
  • AdMob (AdMob Google Inc.)
  • AdColony (Jirbo, Inc.)
  • AppLovin (AppLovin Corporation)
  • Appnext (Appnext Ltd.)
  • Facebook Audience Network (Facebook, Inc.)
  • Unity Ads (Unity Technologies ApS)
  • Vungle (Vungle, Inc.)
  • SupersonicAds (SupersonicAds Ltd.)
  • Flurry RTB (Yahoo! Inc.)
  • MobFox (MobFox Mobile Advertising GmbH)
  • MoPub (MoPub Inc.)
  • Facebook Analytics for Apps (Facebook, Inc.)
  • Google Analytics for Firebase (Google Inc.)
  • Google Analytics (Google Inc.)
  • Crashlytics (Google Inc.)
  • Facebook Authentication (Facebook, Inc.)

Üçüncü taraf site bağlantıları

CreWars ile bağlantısı olmayan üçüncü taraf internet sitelerine yönlendirici bağlantılar verdiğimiz durumlarda (örneğin bir Üründeki reklamlara tıklayarak) bu siteler kontrolümüz dışındadır ve bu Politika çerçevesinde ele alınamazlar. Sağlanan bağlantıları kullanarak üçüncü taraf sitelerine erişim sağlamanız durumunda, bu siteler, kendi gizlilik politikaları ile uyumlu olarak kendilerince kullanılabilecek veriler toplayabilir.

  1. Kişisel verilerinizi ne kadar süre tutuyoruz?

Kişisel verilerinizi sadece talep etmiş olduğunuz hizmetlerin tarafınıza sunulması ya da verinin toplanma amacının gerçekleştirilmesi için gerekli olan süreler boyunca sistemlerimizde tutmaktayız.

  1. Güvenlik

Sağlanan tüm verilerin güvenli sunucularda saklanması sağlanır ve uygulanabilir olduğu durumlarda kişisel verilerinizin korunması için şifreleme (SSL) kullanılır. CreWars, kişisel verilerinizi ya kendi tesislerinde ya da üçüncü tarafların veri merkezlerinde saklayabilir.

CreWars, Politika’da belirtilen sınırlar çerçevesinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca kişisel verilerinizi işleyebilir, saklayabilir veya yurt içine veya yurt dışına aktarabilir. Verilerinizi Türkiye dışında bulunan bir hizmet sağlayıcısına ilettiğimiz durumlarda, kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde tutulduğundan ve veri sahibi olarak haklarınızın korunduğundan emin olmak için gerekli önlemlerin alınmış olmasını sağlamaktayız. Kişisel verilerin iletilmesi mekanizması hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen support@crewars.com e-posta adresiyle iletişime geçiniz.

  1. Haklarınız

Bir veri sahibi olarak başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki talepleriniz olmak üzere, kişisel verileriniz ile ilgili olarak çeşitli haklara sahipsiniz.

Erişim Hakkı

Herhangi bir zamanda, tarafınızla ilgili olarak tuttuğumuz kişisel verilere erişim talep etme hakkına sahipsiniz. Bu hak tarafınıza, verilerinizin doğruluğunu kontrol edebilmeniz ve bu kişisel verileri yasalara uygun olarak işleme aldığımızdan emin olmanızı sağlamak adına kişisel verilerinizin bir kopyasını almak için tanınmıştır. Bu, diğer kişilerin kişisel verilerini ya da kişisel verileriniz ile ilgili olmayan belgeleri talep etmeniz için tarafınıza tanınmış bir hak değildir. Bu hakkı, support@crewars.com e-posta adresi aracılığıyla bizimle iletişime geçerek kullanabilirsiniz.

Düzeltme ve Silme Hakkı

Herhangi bir zamanda olmak üzere hatalı veya yanlış olduğunu düşündüğünüz kişisel verilerin düzeltilmesini talep etme hakkına sahipsiniz. Ayrıca saklamamızın gerekli olmadığını düşünmeniz durumunda kişisel verileri silmemizi talep edebilirsiniz. Bize sunmuş olduğunuz yeni verileri doğrulamanızı isteyebiliriz. Talep ettiğiniz her durumda, kişisel verilerin saklanmasına devam etmek için makul bir yasal gerekçemizin olduğunu düşünmemiz durumunda silme zorunluluğumuz bulunmamaktadır. Bu hakkı, support@crewars.com e-posta adresi aracılığıyla bizimle iletişime geçerek kullanabilirsiniz.

Verilerinizin İşlenmesini Sınırlama Hakkı

Kişisel verilerinizi meşru bir çıkar temelinde işleme aldığımız durumlarda verilerinizi işlemeye devam etmemizin temel haklarınızı ve özgürlüklerinizi etkilediğini düşünüyor veya bu meşru çıkarların geçerli olmadığınız düşünüyorsanız, verilerinizin o şekilde işlenmesinin durdurulmasını talep etmek hakkına sahipsiniz. CreWars aşağıdaki şekillerde meşru bir çıkar temelinde verilerinizi işleyebilir:

  • Ürün’ümüzün içeriklerinin optimize edilmesi ve bunların teknik işlevlerinin geliştirilmesi;
  • Ürün’ümüzün ve Ürün’ümüzde bulunan özelliklerin popülaritesinin değerlendirilmesi;
  • Ürün’ümüzün işlevi ile ilgili olarak bir sorun tespit etmemiz durumunda tarafınıza teknik destek sağlanması;
  • Ürün dahilindeki anti sosyal davranışların izlenmesi ve önlenmesi.

(a) Kişisel verilerinizin doğruluğunun tartışmalı olması; (b) verilerinizin tarafımızca gerçekleştirilen kullanımının yasa dışı olduğunun belirlenmesi ancak verilerin silinmesini istemiyor olmanız durumunda kişisel verilerinizi saklamayı durdurmamız veya verilerin doğruluğunu onaylamamızı; (c) kişisel verilerinizin işlenmesinin gerekli olmadığına (ve elden çıkarılmasının uygun olduğuna) karar vermemiz ancak yasal taleplerinizi tesis edebilmek, uygulayabilmek veya müdafaa edebilmek için saklanmasına devam edilmesini talep edebilirsiniz.

Herhangi bir gerekçeyle işlenilmesinin durdurulmasını talep ettiğiniz kişisel verilerin işlenmesine devam etmek için bir yasal gerekçenin olduğuna inanmamız durumunda; bu gerekçenin ne olduğunu ya talebinize yanıt verirken ya da bunu düşünme ve araştırma fırsatını edindikten sonra tarafınıza bildireceğiz.

Herhangi bir zamanda bu hakkınızı bize, belirtilmiş olan irtibat bilgilerini kullanıp ulaşarak ve kişisel bilgilerinizin ilgili açıdan işlenmesinin durdurulmasını talep ettiğinizi bildirerek ve yukarıdaki koşullardan hangisinin talebinizle ilgili olduğuna inandığınızı belirterek kullanabilirsiniz. Bu tür bir talepte bulunmak için özel bir form doldurmanıza gerek bulunmamaktadır.

Mesaj almaktan vazgeçme hakkı

Tarafınıza elektronik posta, kısa mesaj ya da mobil bildirim yoluyla tanıtım mesajları gönderiyor olmamız durumunda her daim bu abonelikten çıkma hakkınız bulunmaktadır. Bunu her mesajın sonunda görünün “abonelikten çık” bağlantısı (ya da bu tür mesajlarda bulunan eşdeğer mekanizmalar) yoluyla yapabilirsiniz. Alternatif olarak herhangi bir sebepten ötürü bu bağlantıları kullanamıyor olmanız durumunda support@crewars.com e-posta adresi aracılığıyla bizimle iletişime geçerek aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Hakların kullanımı

Haklarınızı kullanma talebi ile bizimle iletişime geçtiğinizde, belirttiğiniz kişinin siz olduğunuzu kanıtlamanızı talep etme hakkına sahibiz. Sizden kimliğinizin doğrulanması hususunda tarafımıza yardımcı olması için kimlik belgelerinin kopyalarını ibraz etmenizi talep edebiliriz. Tarafımıza yeterli bilgi sunmamanız durumunda; yeterli bilgileri sunana kadar talebinizi işleme almakta gecikebiliriz.

  1. İletişim Detayları

Bu Politika ile ilgili olarak herhangi bir sorunuzun olması, yukarıda tanımlanan haklarınızı kullanmak istemeniz ya da bu Politika’ya riayet edilmediğini düşünmeniz durumunda support@crewars.com e-posta adresi aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.